O čase...

Milí priatelia,


Zamyslime sa nad týmto výrokom: 

"nie je také, že nemáš čas, je len poradie dôležitosti...."

V posledných dňoch mi “náhodou” prišli do cesty dve veľmi zaujímavé prednášky s odborníkmi na čas, ktorí sa profesionálne venujú timemanagementu, čiže organizovaniu času, ktoré ma prinútili hlbšie sa zamyslieť nad týmto pojmom.

Čas nie je len fyzikálna jednotka, ale má aj sociálnu, ekonomickú a osobnú hodnotu pre každého z nás, pričom jeho najdôležitejšia vlastnosť je, že každý ho máme obmedzené množstvo a NIKTO nevie, koľko ho vlastne má.

Aj v astrológii vieme len dodatočne zistiť konštelácie, ktoré boli prítomné v okamihu odchodu niekoho, čo však vôbec neznamená, že pri takých istých konšteláciách musí odísť aj iný človek, čiže nevieme predpovedať prirodzený odchod zo sveta

Čo každý vie, je, že deň má 24 hodín, je len na nás, ako s nimi naložíme.

Aj keď si v duchu naplánujeme deň, často nemyslíme na také činnosti, ktoré vykonávame samozrejme – napr. keď si naplánujeme pranie, berieme čas, ktorý ukáže pračka, lenže prádlo musíme najskôr pripraviť, roztriediť a potom vyvešať, neskôr uložiť... aj to chce čas  

Čo vtedy, keď sa mi niečo nechce robiť a výsledok je, že robím nepotrebné veci, zbytočne a pritom viem, že skôr-neskôr to MUSÍM urobiť?

Ako viem “oklamať” svoju myseľ, aby sme to predsa urobili a nie s nechuťou?

Alebo – mám robiť viac vecí súčasne? (učiť sa s deťmi a variť? Doplňte ľubovoľne), viem tým ušetriť čas? (vraj radšej sa sústrediť na jednu činnosť )

Priznám sa, po týchto prednáškach som jeden celý deň sledovala a zapisovala si presne na min, čo koľko trvá, výsledok bol prekvapivý, ale reálne teraz už viem, koľko času len tak premrhám bez úžitku.

Ako vidíte otázok je veľa,  pozrime sa na to, ako vieme využiť astrológiu pri plánovaní udalostí a prečo by sme to mali využiť.

V čínskej astrológii je veľmi zjavná ďalšia charakteristika - cykličnosť energií- pravidelné opakovanie  na rôznych úrovniach, čo dalo základ už pred tisíckami rokov vznik čínskej metafyziky –a č. astrológie (napr. 12 ročné, mesačné, dňové, 2-hodinové pravidelné opakovanie znamení zverokruhu (potkan, byvol, tiger, zajac, drak, had, kôň, koza, opica, kohút, pes, prasa,) 5 ročné, mes....opakovanie praprvkov (drevo, oheň, zem, kov, voda)..) a dnes slúži hlavne na zautomatizovanie výpočtov vznikom rôznych astrokalkulačiek.


V astro bežne pracujeme s tzv ”tisícročným” kalendárom, kde zisťujeme nielen minulé, ale aj budúce energie, platí totiž zásada, že vznik hocičoho (narodenie dieťaťa, vznik firmy, uzavretie manželstva, začiatok mesiaca, roka, ...) má za následok vznik akejsi energetickej pečiatky, ktorá výrazne charakterizuje danú udalosť, bytosť. počas celej doby jej existencie a práve z kalendára vieme odčítať potrebné údaje a postaviť presný horoskop so zohľadnením aj presného miesta vzniku danej udalosti. pre konkrétnu osobu

Aj keď čas je lineárny ukazovateľ, energickú pečiatku si predstavme ako viacdimenzionálny objekt, kde sa prelína niekoľko energií, ktoré pri konkrétnych predpovediach musíme brať do úvahy (daná udalosť, konkrétny jedinec, vonkajšie vplyvy, proti pôsobiace energie, konštelácie...a hľadáme ich priesečník

To nám dáva možnosť pomoci dvojako:


  1. Keď poznáme dopredu, kedy udalosť nastane/nastala a presne prečítame jej už známu energetickú pečať, zistíme všetky zjavné a skryté info  sa pripraviť, predvídať ap.


  1. Vieme aká by mala byť najvhodnejšia energetická pečiatka a hľadáme dátum, obdobie – napr. kedy otehotnieť, založiť firmu, rodinu, zmeniť zamestnanie, ísť na operáciu a pod.


Využitím vhodnej energickej podpory dosiahneme synergický efekt

príklad: rajčiny môžeme pestovať aj v januári v skleníku, ale napriek max snahe, nebudú také chutné ako keď ich budeme pestovať vtedy, keď je najvhodnejší čas – teda v lete  


alebo: nie je jedno, či plávate proti prúdu alebo prúd vody vám pomáha a cieľ dosiahnete rýchlejšie a s podstatne menším množstvom energie.

Neváhajte si vybrať z možností astrologických konzultácií
Adriana