O ZIME, O VODE A O STRACHU... (zimný slnovrat)

Dňa 21.12.2022 o 22hod 48 min nastane zimný slnovrat

Energie dnes akoby „zastali“ na sekundu, všetko je nevypočítateľné, neisté...uzatvára sa jedno a nastupuje nové ročného obdobie (jeseň-zima), horoskop tohto okamihu však predznamenáva možný tok energií v ďalšom zimnom období.


bez energiejpg


Podľa čínskeho kalendára je prvým mesiacom zimného obdobia síce mesiac jang vodového prasaťa, ktorý začal 07.12., ale zimný slnovrat je už skutočný začiatok zimy, jeho graf je veľmi pozoruhodný a predznamenáva nám, čo sa bude odohrávať tak v kolektívnom vedomí ako aj u každého osobne.


pexels-b-a-fields-13017779jpg


Pozoruhodné je najmä to, že energia vody tvorí 80%, áno, viem, že voda je hlavná energia zimy..., ale toľko...

Snmka1JPG

Čo to môže znamenať pre nás a čo sa vlastne deje v zime v prírode (teda aj v nás)?


O ZIME, O VODE A O STRACHU...

V zime je na prvý pohľad všetko mŕtve, nehybné, spí..., ale v skutočnosti práve naopak -  teraz sa všetko pripravuje, zbiera silu, odpočíva, snaží zimu prežiť...lebo zima skončí a ....práve toto je kľúčom k vodnému elementu, energii, živlu – obrovská sila, ktorá sa skrýva pod povrchom, hnací motor, snaženie, nepoddajnosť, ktoré drží energiu v chode medzi sezónami


pexels-pixabay-235621jpg


Voda - často si ani neuvedomujeme aká je dôležitá.

Bez vody by nebol život.

Ľudia sa môžu báť z mnohých dôvodov  , no je  niekoľko situácií, ktoré možno považovať za „najhorší strach každého“, ako je sucho, vojny alebo globálneho otepľovania v našej dobe. Nevieme si ani predstaviť následky, budúcnosť, ktorá by v takýchto výnimočných situáciách nasledovala  

ocenjpg


Lenže voda zohráva dôležitú úlohu aj u človeka samotného, nielen v našom tele (mohli by sme s pejoratívne povedať, že naše telo je ako “kožená nádrž” do troch štvrtín naplnené vodou),.  

Pre život je najdôležitejšie zachovávať  pohyb, prúdenie vody,   tak vonku v prírode (predstavme si strach hospodára, keď je sucho) ako aj v nás .

V našom tele majú na starosti pohyb tekutín krvný a lymfatický systém, ktoré transportujú všetko čo potrebujeme (živiny, kyslík a hormóny) pre rozvoj a ochranu tela, filtráciu a odstraňovanie nečistôt má na starosti močový mechúr a obličky, toto sa deje “automaticky”

Pozrime sa však na energiu vody. ktorá je neoddeliteľnou súčasťou všetkého.

Je “neviditeľná” súčasť energetickej štruktúry, ktorá sa formuje v okamihu vzniku niečoho,  u človeka jeho narodením, prvým nádychom

Kým množstvo vody v ľudskom tele je u každého viac-menej rovnaké (60-70%), s vodovou  energiou  je to celkom iné. Jej pomer je individuálny, rozdielny, každý človek je iný. 

Vyrovnávanie energie nie je automatické, záleží od každého individuálne

Prejavom nedostatku vody v tele je smäd, suché pery, prejavom energie  vody je vôľa a odhodlanie, ak je v nerovnováhe, nemáme vnútorné rezervy a vzdávame sa pri prvom náznaku ťažkostí, náš potenciál naplní beznádej...


Keď sme ako deti mali zlé sny, rodičia nás upokojovali, nielen že nás objali, ale aj rozsvietili a ukázali nám “Vidíš, za dverami skrine nič nie je."


pexels-josh-willink-286625jpg


Rovnaké uistenie hľadáme ako pre dospelí.  Boli by sme radi, keby nám niekto povedal, že všetko bude v poriadku a nie je dôvod obávať sa. Keď sa bojíme, potrebujeme fakty a obrázky, upokojí nás zvukový záznam alebo manuál.

Vedieť, že máme viditeľnú odpoveď, je životne dôležité.

Samozrejme prejavy nedostatku-nadbytku energie  vody sú individuálne. V nemalej miere závisia však od toho, nakoľko je táto energia našou súčasťou už od narodenia a poznáme jej prejavy, vieme "plávať" a nakoľko nás jej zvýšený príjem prekvapí. 

Tí, ktorí jej máme málo alebo min (ako ja napr.) budeme mať čo robiť, aby nás "neodplavila"


Preto je veľmi dobré poznať svoju energetické štruktúru, svoj osobný horoskop, ktorý zviditeľní "neviditeľné", získame potrebná manuál, ukľudní nás to a  vieme ovplyvniť svoje pocity, emócie, svoj život

Získať akú-takú rovnováhu v nevyspytateľnej energii vody nebude ľahké, ale veľmi dôležité lebo energia vody bude s nami aj budúci rok.

Môžeme sa pripraviť najmä na jej jinovú "verziu", jej nevyspytateľnosť, nestálosť, premenlivosť , či už v nedodržaní sľubov, mylných informácií...


270164081_4786307758102792_800330724425613751_njpg 

Ako vidíte strach, obavy vyplývajú zo samotnej povahy tejto energie,  pre  spokojný život nie dobrý tak jej nedostatok ani nadbytok. 

Strach zo smrti je  prirodzenou,  vrodenou, genetickou súčasťou človeka, je mimo nášho ovládania, keď sa telo cíti byť ohrozené, preberá velenie ego – preto je to tak ťažká skúška – vedieť prevziať späť velenie od ega a počúvať dušu, k tomu veru potrebujeme trénovanú myseľ. 

Udržať ju vedome koncentrovanú,  byť vo flow….to je  ťažká skúška, dlho trvá, kým to nie je  automatické. 

Začnite 2 minúty pozorovať svoje dýchanie a nemyslieť na nič,  ľubovoľne často a uvidíte...

 lllllllllppng


 V nadchádzajúcich mesiacoch zimy musíme udržať “na uzde” aj karmickú energiu žatvy (zákon akcia-reakcia – naše činy, skutky sa k nám vrátia, alebo správajme sa tak ako chceme, aby sa správali k nám. 

Môže nám to sťažiť pocit, že my robíme max a nikto si to neváži… neustále premietanie takých budúcich možností, ktoré sú nereálne…, podráždenosť, nepremyslené reakcie… samozrejme čo iné môžem navrhnúť  ako osobnú online konzultáciu o mnou, (budete prekvapený jej pozitívnym prínosom) 


Čo by sme mali robiť, aby sme to zvládli a boli v pohode?

-  prijať strach, obavy vedome,  opýtať seba, nakoľko môže byť reálna takáto situácia?

- Sledovať naše telo, “starať” sa o vodu, jej prúdenie. a  prejavy jej nedostatku
(teplo sa obliekať, piť napr. čaj, cvičiť, prechádzky), ale v mysli, byť kreatívny, tvoriť, hrať sa, zabávať, smiať

-dopriať si dostatok oddychu, vytvoriť si rezervy


pexels-kristin-vogt-54200jpg


Toľko  všeobecne…, konkrétne vplyvy pre Vás osobne ukáže len Váš osobný horoskop...neváhajte ma kontaktovať.


Technické vysvetlenie konštelácií:

2JPG

jang zem-jin voda kombinácia

prasa s opicou majú žatvu, s potkanom a tigrom je kombinácia, ale s tigrom aj demoluje

opica s tigrom ukazujú ohnivé zrkadlo a súčasne sú v opozícii


stromekjpg


Prajem Vám pohodovú zimu a krásne Vianoce, aby ste našli v sebe vytrvalosť, hnací motor, využili silu vody a pripravte sa na rok 2023, napr. takto:


2023jpg


S láskou

Adriana

images - 2020-07-09T132014054jpg